Роботи з ладами
Під час ремонту або шліфування ладів на гітарі виконуються такі дії:

-Запресування та вклеювання ладів, цей крок зменшує ризики того, що лад може вілізти з паза та забезпечує належний звук по всій площині грифа. Це особливо важливо, якщо відбувається локальний брязкіт струн або звук на деяких ладах відсутній.

-Шліфування ладів по торцях, якщо лади стирчать і чіпляють руку під час гри.

-Шліфування ладів до рівномірної висоти. Це основна частина роботи, яка дозволяє прибрати ямки від струн і інші ознаки зносу. Крім того, шліфування може компенсувати незначні викривлення грифа.

-Заокруглення ладів. Після шліфування верхня частина ладів виходить не закругленою, а пласкою, що може викликати призвуки. Щоб лади добре інтонували і не викликали додаткових призвуків, необхідно зробити їх вершини заокругленими, щоб отримати єдину точку в місці перетину струни і ладу.

-Полірування. Це фінальний етап, на якому лади поліруються до отримання дзеркального блиску. Це не тільки для візуальної складової, але й допомагає уникнути призвуків під час гри на гітарі, зокрема при бендах.

Заміна ладів передбачає повне їх шліфування, а також ремонт і виправлення дефектів накладки, якщо це потрібно. Нелаковані накладки можуть додатково покриватися олією або воском. При заміні ладів можна змінити радіус накладки.