10 Sep
10Sep

Зазвичай такі проблеми помічають вже коли вони вилізають на поверхню :)

Через конструктивну особливість компресійного анкера та відсутність притомного стопору з боку гайки з часом дерево проминається саме в місці гайки. Площа на яку діє тиск від гайки невелика, а натяг на басових грифах доволі серйозний, і якщо на гітарах загалом це не викликає проблем (принаймні не в такій кількості) то на басах це дуже суттєве питання котре відносно довго можна відкладати (робити гірше :) ). 

Можна підкладати проставки під гайку, але у решті решт - буде така картина:

А до цього ще можна додати фактично не працюючий анкер.


Наступним нашим кроком буде зняття частини накладки. Після того як ми це зробили бачимо чудову компресію деревини. Для довідки - те що вони називають стопором має починатись одразу після пластикової чорної трубки, тут же воно з'їхало на добрі півтора сантиметра.


Моделювання деталі у Fusion 360

Та фрезерування 

Далі трошки підготовки грифа під відповідну деталь

Та її установка, також за кадром ми трошки почистили і підготували ту частину накладки що демонтували та поставили назад гайку. Також не зайвим буде її змазати :)

Клеїмо все назад

Чистимо та проливаємо суперклеєм тріщину.

Ставимо лад на місце, поліруємо торець накладки і все готово :)
про втручання нагадуватиме тільки трошки глибший паз на першому ладу і слід від тріщини, а сам анкер буде працювати тепер набагато краще і скоріше за все подібних проблем більше не буде.